Fem una fideuà de verdures… vegana!

fideua-de-verduras

«La millor hora per dinar és quan hi ha gana i menjar.»

Dita popular

Si alguna cosa ens va oferir el confinament, va ser la possibilitat d’aprendre. El primer lloc on tots vam anar a parar va ser la cuina, tot i que per a nosaltres era més aviat una sensació nostàlgica. Un divendres vam tenir ganes de fideuà, sent fidels al clàssic #DIVENDRESFIDEUA , però vam notar que teníem la nevera mig buida.

Finalment ens vam trobar preparant una fideuà de verdures que, de casualitat, va resultar ser completament vegana. Aqui us deixem la recepta, súper senzilla! Només vol amor a la cuina.

cazuela-fideua

A casa som dues persones amb bona gana! Vosaltres podeu utilitzar les verdures que més us agradin, les que tingueu per la nevera… nosaltres vam escollir xampis, ceba, pastanaga i porro, però també hi pot anar bé pebrot, carbassó… feel free!

Ingredients per fer fideuà de verdures

 • Fideus fins 
 • Ceba
 • Porro
 • Pastanaga
 • Xampinyos
 • All
 • Caldo de verdures
 • Sal
 • Pebre negre
 • Oli d’oliva
 • Fulleta de llorer, si en teniu

🌡Escalfem el forn a 220 abans de començar, és el típic pas que oblidem!

💦Ens rentem les mans i posem el davantal

Com fer una fideuà de verdures?

1Posem els fideus en una paella on hem tirat un raig generós d’oli, la fulleta de llorer i un gra d’all perquè agafi gustet. Quants fideus? La mesura de dos gots de Nocilla (sabem que en teniu a l’armari!). Els fregim fins que veiem que van quedant ben dauradets. Els treiem i escorrem per eliminar l’excés d’oli. 

2Preparem una cassola a part – que sigui apta pel forn – on posem un raig d’oli i un grill d’all, com hem fet amb els fideus. Tallem les verduretes que tinguem per saltar-les, moment on serà important respectar el temps de cocció de cadascuna.  

3Amb l’oli calent, posem la ceba en primer lloc. Quan ja la comencem a veure feta, afegim la resta de verdures perquè absorbeixin bé el gust de la cebeta. L’últim que siguin els xampinyons, que sabeu que són com aigua i els tenim fets ràpidament. Salpebrem al gust i removem de manera constant i suau perquè no se’ns enganxi, assegurant-nos que tot va quedant ben barrejat. 

4Recordeu els fideus que hem apartat? Doncs ja els podem afegir a la cassola de les verdures! Ho saltem tot plegat durant un minut com a màxim. 

5Estem pendents del la cassola fins que veiem que el xup-xup comença a bullir. És llavors quan podem retirar-la del foc i enfornar-la. En total? 8-10 minutets, fins que veiem que el caldo s’ha absorvit. 

6Eviteu obrir i tancar massa el forn per controlar els fideus. Quan notem que els fideus van posant-se drets cap amunt i un pèl torradets, ja ho tenim!

Servir i Gaudir♥️

Recepta ràpida de fideuà casolana

Publicado por Cal Turu

Braseria de Vilassar de Dalt especialitzada en carns a la brasa i arrossos, la nostra és una cuina per gaudir en família i amics. Sabors tradicionals de la cuina catalana, menús diaris, vermuts a la terrasseta, opcions vegetarianes, reserves per a grups, pàrking propi... us esperem!

A %d blogueros les gusta esto: