Calçotades al Maresme

calçots-a-la-brasa

«El calçot, el porrón y los castellers, tres cosas nuestras que siempre me han fascinado. Salen de la tierra y me hacen mirar al cielo»

Bigas Luna
Calçots recent collits de Cal Turu Braseria

Comença la temporada de calçots, família! Com expliquem al nostre article de productes de temporada la nostra època preferida de l’any és l’hivern perquè és quan es fan calçotades al Maresme. Estació freda i temps de calçots a la brasa a la vora del foc.

Mireu quina pinta que tenen aquests calçots! Recent collits, del camp a la brasa. Us esperem amb els braços oberts, perquè vingueu a Cal Turu a gaudir d’una calçotada perfecta al Maresme.

Calçotades Maresme

Quan ens visiteu a Cal Turu Braseria esteu segurs que us sentireu com a casa. I no us preocupeu, nosaltres ens encarregarem de preparar-vos els calçots a la brasa perquè us els mengeu per dinar en família. Només volem que acabeu amb els dits bruts un cop us hagueu acabat la teula de calçots a la brasa. La tradició catalana diu que els calçots a la brasa es mengen amb les mans… així que tocarà embrutar-se. Fa gairebé 5 anys que oferim calçots a la brasa a Cal Turu. Però a Cal Turu seguim endavant per oferir-vos les millors calçotades Maresme. Treballem el millor producte de la terra.

Calçots a la brasa

No trobes un restaurant per menjar calçots? Ja no cal que busquis més. A Cal Turu et prepararem una teula de calçots a la brasa tradicional. És igual o més important la salsa estrella: el romesco. El nostre romesco és 100% casolà, fet sense pressa i amb paciència, perquè quan suquis els calçots notis cada detall. Sabem que sempre fa falta un platet extra de salsa a taula, perquè un cop has acabat els calçots a la brasa, és irresistible no sucar-hi el pa torrat del Maresme, Cal Mosso!

Calçotades

On fer calçotades? Al Maresme. Veniu a Cal Turu i us garantim uns bons calçots a la brasa entre amics. Podeu venir a fer calçotades en grup, gaudir d’unes cervesetes mentre us preparem el menjar a la brasa i passar un bon dinar en família. Els calçots són un dels productes més selectes que tenim a Catalunya, us prepararem calçots a la brasa amb molta il·lusió.

Calçotades en grup al Maresme

Cal Turu Braseria és un espai únic i agradable per anar a menjar calçotades en grup. Tenim espai per garantir la vostra comodiat, un parking gratuït on podreu aparcat tots comodament i no haver de patir pel cotxe. Després del calçots, tindreu carn a la brasa cuita amb foc de llenya. Quina carn és la idònia per a una calçotada? Xai, cansalada, botifarra de pagès, botifarra negra, costelletes…

No dubteu que fareu postres dues vegades! Primer necessitareu un cítric per ajudar a tirar avall els tiberi… hi ha qui demana una taronja, un sorbet de llimona… o directament passa al xarrup de limoncello. Les segones postres varien segons la regió on celebreu la calçotada. A Cal Turu, situat al Maresme, tingueu clar que no us faltarà la crema catalana casolana.


Beneficis de menjar calçots

Sabies que menjar calçots és bo per la salut? Els calçots són antioxidants, prevenen l’envelliment cel·lular, depuratius, rics en fibra, en vitamines i en minerals essencials per al nostre organisme. Ajuden a mantenir un bon PH de la sang gràcies al seu contingut en minerals alcalins. És per aquest motiu que la combinació de calçots i carn a la brasa és molt bona. Els calçots són vegetals depuratius rics en potassi, mentre que la carn és rica en sodi. Així que els dos aliments combinats treballen per mantenir l’equilibri òptim entre els dos nutrients. El nostre consell és que mengeu carn amb calçots i aconseguireu un equilibri saludable.

Calçots: tradició catalana i veganisme és possible

T’havies aturat a pensar en què una calçotada pot ser completament vegana? Continua llegint el nostre article on el romesco és l’estrella! A Cal Turu Braseria ens mou la passió, els vincles familiars i d’amistat… és per aquest motiu que una condició indispensable en una calçotada és que hi hagi opcions per tothom. Procurem que tots els membres d’un grups tinguin cabuda a les calçotades i ningú quedi fora.

Publicado por Cal Turu

Braseria de Vilassar de Dalt especialitzada en carns a la brasa i arrossos, la nostra és una cuina per gaudir en família i amics. Sabors tradicionals de la cuina catalana, menús diaris, vermuts a la terrasseta, opcions vegetarianes, reserves per a grups, pàrking propi... us esperem!

A %d blogueros les gusta esto: